ЗИМСКА СЛУЖБА КЈП „ЗЛАТИБОР“ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА

Сумирајући резултате рада у време празничних дана , Зимска служба КЈП „Златибор“ може бити задовољна. Сви путни правци који су у надлежности овог предузећа су континуирано проходни. 

ДО ПРОХОДНИХ ПУТЕВА ЛАКШЕ УЗ КЈП „ЗЛАТИБОР“

Снежни покривач који се створио у ноћи између 3. и 4. децембра на подручју општине Чајетина се и задржао, тако да је Зимска служба КЈП „Златибор“ од  раних јутарњих сати кренула са чишћењем путева који су у њиховој надлежности.  Екипе су биле распоређене по сеоским месним заједницама као и у насељима Чајетина и Златибор. Вршено је чишћење и подасипање сољу и ризлом, тако да су сви путни правци проходни. О стању на терену за локални интернет портал Златибор прес говорио је руководилац Зимске службе Тома Туцовић.


ЈЕСЕЊИ РАДОВИ КЈП „ЗЛАТИБОР“

Јесењи период је време у којем се интезивирају многи радови КЈП „Златибор“ Чајетина. У сеоским месним заједницама се изводе  грађевински радови на путевима, врши се раскресивању шибља око саобраћајница, а врше се припреме за садњу јесењег цвећа. 


СЛУЖБА ЗЕЛЕНИЛА КЈП „ЗЛАТИБОР“ ВРЕДНА И ОВЕ СЕЗОНЕ

Служба зеленила ЈКП„Златибор“ Чајетина вредно је и ове године радила на садњи цвећа. У наредном периоду у плану је и јесења садња, када ће бити засађено око 500 хризантема и јесењих ружа.


УПОЗНАВАЊЕ СА ПЛАНОМ УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ ПОЧЕЛО ОД РАДНИКА КОМУНАЛНОГ

Упознавање са Локалним планом управљања отпадом општине Чајетина настављено је кроз едукативне радионице са радницима Комуналног јавног предузећа Златибор. Закључак запослених је да ће бити потребно доста труда да би се нови систем усвојио.

 


ПРЕДСТАВЉЕН ЛОКАЛНИ ПЛАН ЗА УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ

У Дому културе у Чајетини, у уторак – 17. септембра, одржана је презентација Локалног плана за управљање отпадом на територији општине Чајетина за период од 2019. до 2028.године запосленима у општинској управи, јавним предузећима и установама.  План је у фебруару ове године усвојен Одлуком општине Чајетина са циљем да се  подигне ниво знања и вештина у овој области како би сви били што припремљенији за подизање квалитета услуга које Општина пружа корисницима преко својих предузећа.

КЈП „ЗЛАТИБОР“- УСПЕШНО ОДРАЂЕНА СЕЗОНА

Како је Златибор сваке године све посећенија туристичка дестинација, нарочито током лета, тако се и послови Службе за одржавања јавних површина, као и других служби КЈП „Златибор“, повећавају. Међутим, посао се одрађивао без застоја, истичу надлежни овог предузећа.