Управљање јавним паркиралиштима на Златибору почело је са радом 1. маја 2005. године, са циљем да ствара и унапређује културу паркирања у овом туристичком месту, пре свега кроз организацију и уређење паркиралишта, адекватно обележавање паркинг простора, модернизовање система наплате и сл.

Контрола и наплата паркирања, којим управља КЈП „Златибор“ Чајетина, спроводи се за укупно 342 паркинг местa.
Плаћање паркинга се врши паркинг картом или слањем СМС поруке на посебне м-паркинг бројеве. Обухват наплате паркирања је подељен у три зоне: црвену зону, плаву зону и екстра зону.
ЦРВЕНА ЗОНА – на број 8531 по цени од 50 динара/сат
ПЛАВА ЗОНА – на број 8532 по цени од 40 динара /сат
ДНЕВНА КАРТА ЗА ОБЕ ЗОНЕ – на број 8533 по цени од 500 динара
ЕКСТРА ЗОНА – на број 8534 по цени од 100 динара/сат
Цена започетог сата у црвеној зони је 50 динара, док је у плавој зони 40 динара. У обе зоне постоји могућност куповине дневне карте чија је цена 500 динара. Цена започетог сата у екстра зони износи 100 динара по сату.
Они који нису регулисали коришћење паркинга мораће да плате доплатну карту у износу од 1.000 динара. Постоји могућност куповине месечне карте која важи само за једну регистарску ознаку. Цена месечне карте у црвеној зони износи 1.600 динара, у плавој зони 1.300 динара, а у екстра зони 3.200 динара.
Паркинг карте се могу купити на киосцима и осталим продајним местима на којима је истакнуто обавештење о њиховој продаји.
На Златибору постоји пет паркиралишта: два у црвеној, једно у плавој и два у екстра зони.
Паркиралишта у црвеној зони:
М.Пећинара – први изнад пијаце (47)
Паркинг код Златног бора (23)

 

Паркиралишта у плавој зони:
М.Пећинара – други изнад пијаце (48)

Дуж новоизграђене улице која води од хотела  „Торник“ до раскрснице код насеља Калман (140)

Паркиралишта у екстра зони:
Између зграде Поште и Амбуланте, и код Станице полиције (53)
Код почетне станице „Голд гондоле“ (30)

 

Радно време – сваким даном од 7 до 21 сат.
Одговоре на поједина питања везана за паркинг сервис можете пронаћи ОВДЕ

Пословођа управљања јавним паркиралиштима и пијацом – Зорица Поњавић

 

 

 

 

 

Телефон: 062/289-346

 

ДОКУМЕНТИ:

Одлука о измени цена паркинга на Златибору

Управљање пијацом

Златиборска пијаца, може се слободно рећи, представља једну од многобројних туристичких атракција овог краја. Скоро сваки туриста, боравећи на нашој планини, жели да део златиборског одмора понесе са собом, а то је могао да пронађе управо на оваквом једном месту. Од 1. јула 2016. године пијаца се налази на новој локацији, а типске изграђене кућице, по мишљењу многих, савршено се уклапају у планински амбијент. Тај инвестициони подухват изводило је КЈП „Златибор“, а вредност радова износила је преко 12 милиона динара.
На новоформираном делу пијаце постављено је 79 типских кућица, богато снабдевеним аутентичним производима златиборског краја: од златиборског сира, кајмака и пршуте, меда, па до рукотворина од дрвета и ручно рађених џемпера, Злакуске грнчарије и слично. Нова локација Златиборске пијаце која се налази у непосредној близини некадашње опремљена је са два санитарна чвора и канцеларијом за инспекцију.
Радно време пијаце:
летње –  сваким даном од 07 до 19 сати

зимско – сваким даном од 08 до 16 сати

Пијаца-Златибор-ценовник

Правилник о пијачном реду

Галерија: