Управљање јавним паркиралиштима на Златибору почело је са радом 1. маја 2005. године, са циљем да ствара и унапређује културу паркирања у овом туристичком месту, пре свега кроз организацију и уређење паркиралишта, адекватно обележавање паркинг простора, модернизовање система наплате и сл.

Укупан број паркинг места на којима се спроводи контрола и наплата паркирања, а којим управља КЈП „Златибор“ Чајетина је 123.
Плаћање паркинга се врши паркинг картом или слањем СМС поруке на посебне м-паркинг бројеве. Обухват наплате паркирања је подељен у две зоне: црвену зону  и плаву зону.
ЦРВЕНА ЗОНА-на број 8531 по цени од 50 динара/сат
ПЛАВА ЗОНА- на број 8532 по цени од 40 динара /сат
ДНЕВНА КАРТА-на број 8533 по цени од 500 динара
Цена започетог сата у црвеној зони је 50 динара, док је у плавој зони 40 динара. У обе зоне постоји могућност куповине дневне карте чија је цена 500 динара. Они који нису регулисали коришћење паркинга мораће да плате доплатну карту у износу од 1000 динара. Постоји могућност куповине месечне карте која важи само за једну регистарску ознаку. Цена месечне карте у црвеној зони износи 1600 динара, а у плавој зони 1300 динара.
Паркинг карте можете купити на киосцима и осталим продајним местима на којима је истакнуто обавештење о њиховој продаји.
На Златибору постоји шест паркиг зона: 3 црвене и 3 плаве:
Црвене паркинг зоне:
Паркинг код Сердара – жута зграда на Краљевом тргу (7)
М.Пећинара – први изнад пијаце (40)
Паркинг код Златног бора (23)
Плаве паркинг зоне:
Паркинг код тениских терена према језеру (18)
Паркинг испод цркве, према хотелу Палисад (13)
М.Пећинара – други изнад пијаце (22)
Радно време – сваким даном од 7 до 21 сат.
Одговоре на поједина питања везана за паркинг сервис можете пронаћи ОВДЕ

Пословођа управљања јавним паркиралиштима и пијацом – Зорица Поњавић

 

 

 

 

 

Телефон: 062/289-346

Надзорник управљања јавним паркиралиштима и пијацом – Раде Смиљанић

Телефон: 064/8219777

ДОКУМЕНТИ:

Одлука о измени цена паркинга на Златибору

Паркинг зоне

Управљање пијацом

Златиборска пијаца, може се слободно рећи, представља једну од многобројних туристичких атракција овог краја. Скоро сваки туриста, боравећи на нашој планини, жели да део златиборског одмора понесе са собом, а то је могао да пронађе управо на оваквом једном месту. Од 1. јула 2016. године пијаца се налази на новој локацији, а типске изграђене кућице, по мишљењу многих, савршено се уклапају у планински амбијент. Тај инвестициони подухват изводило је КЈП „Златибор“, а вредност радова износила је преко 12 милиона динара.
На новоформираном делу пијаце постављено је 79 типских кућица, богато снабдевеним аутентичним производима златиборског краја: од златиборског сира, кајмака и пршуте, меда, па до рукотворина од дрвета и ручно рађених џемпера, Злакуске грнчарије и слично. Нова локација Златиборске пијаце која се налази у непосредној близини некадашње опремљена је са два санитарна чвора и канцеларијом за инспекцију.
Радно време пијаце:
летње –  сваким даном од 07 до 19 сати

зимско – сваким даном од 08 до 16 сати

Пијаца-Златибор-ценовник

Галерија: