• 16 октобра, 2020
ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У ЈЕКУ

ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У ЈЕКУ

Екипе грађевинске оперативе КЈП „Златибор“ у овом периоду године непрекидно су ангажоване на терену, на различитим пословима и локацијама. Изградња нових и санација већ постојећих путних праваца у сеоским месним заједницама је у првом плану, а упоредо се изводе и други радови. Наши запослени ангажовани су на припремним радовима на изградњи објекта управне зграде предузећа Голд гондола и измештању саобраћајнице од Пијаце до хотела “Торник”, као и низ послова везаних за реконструкцију Краљевог трга.

Што се тиче радова по селима, протеклих дана је, између осталог, завршена изградња новог крака у улици Ћалдов пут на Златибору, чему је претходило крчење и раскресивање терена, потом насипање и ваљање.

Упоредо су се изводили радови на изградњи бедема за заштиту од снежних наноса у МЗ Доброселица, на Преседлу. Ова интервенција била је неопходна јер се током зимских месеци због јаког ветра стварају велики снежни наноси, што отежава рад зимске службе и ствара проблеме мештанима овог краја.

Радници нашег предузећа настављају са изградњом и реконструкцијом макадамских путева у сеоским месним заједницама. Радови се тренутно изводе у МЗ Семегњево, у засеоцима Димитријевићи, Јездимировићи, Костићи и Тошићи.

По плану рада предузећа, грађевински радови истим интензитетом наставиће се и наредних дана.