• 30 децембра, 2020
ДОБРИ  РЕЗУЛТАТИ  И  СТАБИЛНОСТ  ПОСЛОВАЊА  ОБЕЛЕЖИЛИ   2020. ГОДИНУ

ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ И СТАБИЛНОСТ ПОСЛОВАЊА ОБЕЛЕЖИЛИ 2020. ГОДИНУ

У 2020. години Комунално јавно предузеће „Златибор“ Чајетина је као и претходних  година пословало веома успешно. И поред проблема изазваних пандемијом корона вируса, који су донекле ометали пословање предузећа, ову годину завршава најуспешније у историји пословања.

„У овој години повећани су приходи од свих осам делатности које успешно обављамо. То су значајна средства и за много веће општине и за много већа предузећа.  Издвојио бих обнову механизације и опреме у коју је уложено 120.000.000 динара. Тренд набавке нове механизације наставиће се и у наредној години, рекао је Срђан Пантовић, директор КЈП „Златибор“. 

Протеклу годину обележио је и пројекат реконструкције Краљевог трга и центра Златибора, који се спроводио у сарадњи са Општином Чајетина.

„Оно што је карактеристично за ову годину су грађевински радови, као и радови на озелењавању центра Златибора, са којима смо почели средином марта и који су трајали практично до краја ове године. Предузеће је било ангажовано свакодневно, радили смо и викендом и прековремено и мислим да смо у овим тешким тренуцима показали да можемо да функционишемо несметано“, додаје Пантовић.

Поверење у рад предузећа локална самоуправа потврдила је „Златиборском повељом“, највећим општинским признањем за изузетан допринос развоју Општине Чајетина, а планови КЈП „Златибор“ су амбициозни и за наредну годину.

„Предузеће планира повећање обима пословања и у следећој години, планира се набавка нове механизације као и наставак изградње пословне зграде, гараже и магацина. Значајно је и то да су у општинском буџету предвиђена средства за изградњу трансфер станице као и за изградњу гробља на Златибору. Када те објекте завршимо предузеће ће много лакше и успешније функционисати“, каже Срђан Пантовић, директор КЈП „Златибор“.

Након три рециклажна острва која су завршена у овој години, у наредној се очекује изградња рециклажног дворишта, као и стварање свих неопходних услова за покретање система примарне селекције отпада.