• 25 октобра, 2019
ЗАЈЕДНИЧКОМ АКЦИЈОМ ЗА ЧИСТИЈУ И ЛЕПШУ ОКОЛИНУ

ЗАЈЕДНИЧКОМ АКЦИЈОМ ЗА ЧИСТИЈУ И ЛЕПШУ ОКОЛИНУ

Радници КЈП „Златибор“ Чајетина ових дана су на терену и врше сакупљање отпада око магистралног пута М 21 на деоници од Сушице до Борове Главе. Одржавање овог магистралног пута у надлежности је ЈП „Путеви Србије“. Међутим, како ово предузеће није у могућности да правовремено изврши ту обавезу комунално је донело одлуку да тај део посла одради самостално. Апелујемо на све наше суграђане као и остале учеснике у саобраћају да не бацају отпад из аутомобила. Та лоша навика ствара ружну слику места у коме живимо.

Сличну акцију организовао је и Зелени савет Општине Чајетина. Радници КЈП „Златибор“ заједно са члановима Зеленог савета и волонтерима из јавних предузећа, окупили су се на неколико локација како би извршили сакупљање отпада поред магистралног, али и околних путева и искористили лепо време које иде у прилог акцији.

Једна од акција спроведена је у сарадњи са Основном школом „Димитрије Туцовић“. Деца виших разреда из Чајетине и са Златибора су са својим предавачима чистила простор на Тић пољу.