• 16 марта, 2021
ЗИМСКА СЛУЖБА АКТИВНА ОД РАНИХ ЈУТАРЊИХ САТИ

ЗИМСКА СЛУЖБА АКТИВНА ОД РАНИХ ЈУТАРЊИХ САТИ

Сви путни правци на подручју општине Чајетина су и данас проходни, потврдио је Владимир Лекић, пословођа Зимске службе КЈП „Златибор“. Екипе ове службе са радом су стартовале у три сата иза поноћи, а с обзиром да снег још увек пада, биће на терену и наредних сати.

Око 400 км путева на територији општине Чајетина је у надлежности КЈП „Златибор“. Свој задатак екипе Зимске службе обављају коректно, у сваком тренутку приправне да са првим падавинама стартују и прочисте путеве тако да грађани ове општине неометано могу да функционишу већ од тренутка када крену на посао .

„По потреби се креће као, нпр, ноћас од 3 сата и цео дан смо на терену. Ради се све док има падавина. Од 1. јануара ове године Зимска служба има доста обимнији посао него ранијих година. Сада имамо много захтевнијих путних праваца као што су: Сушица-Трипкова-Крнда, Златибор-Око-Бранешци, МЗ Рожанство… Сваке године убацујемо по једну нову месну заједницу. Сви путни правци су били проходни у сваком моменту“, рекао је Владимир Лекић,  пословођа Зимске службе КЈП „Златибор“.

Агрегата за одржавање путева има довољно, а и механизација се редовно одржава.

„Механизација је у добром стању; редовно је обнављамо. Имамо своју механичарску службу која је такође нон-стоп на терену, па се кварови успут отклањају.“

Ова служба  тренутно располаже  са 20 возила и 40 људи који су од 15. новембра па све до краја зиме даноноћно приправни за рад на терену. С времена на време дешава се  да добију по коју жалбу од грађана појединих заселака да неки путни правци нису очишћени. Међутим, објашњавају из КЈП-а, за  одржавање засеочких путева задужена су приватна лица која су  тај задатак   добила јављањем на тендер  расписан од стране Општинске управе Чајетина.

„Дешавало се да имамо ванредних интервенција, али ми смо се трудили да изађемо свима у сусрет и прочистимо све путне правце које су грађани захтевали“, истакао је Лекић.

Поновни долазак хладнијег времена са ниским температурама доноси могућност стварања поледице, посебно у јутарњим и вечерњим сатима. Због тога ће се вршити превентивни обилазак и додатно подасипање критичних деоница. И поред тога, возачима се саветује опрезна вожња, прилагођена временским приликама и условима пута.