• 2 децембра, 2019
МЕХАНИЗАЦИЈА СПРЕМНА ЗА ЗИМСКО ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА

МЕХАНИЗАЦИЈА СПРЕМНА ЗА ЗИМСКО ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА И УЛИЦА

КЈП „Златибор“ Чајетина коме је поверено чишћење путева и улица на подручју општине Чајетина спремно дочекује предстојећу зимску сезону. И ако је механизација којом ово предузеће располаже махом нова, извршен је комплетан технички преглед који је потврдио њихову исправност.

Комунално ову зиму дочекује са 17 возила са неопходном опремом, међу којима су и два нова трактора са прикључним уређајима за које је фирма издвојила око 8 милиона динара. На залихама има 240 тона соли и око 5000 тона ризле, што је пратећи потрошњу из претходних година довољно за ову зиму. У Зимској служби, која траје од 15. новембра до 15. априла, биће ангажована 33 радника.

Одржавање путева врши се у складу са Планом који је усвојен од стране надлежних општинских органа. Путна мрежа, којој је ове године придодато пуно новоизграђених асфалтних путева на територији Златибора и околних села, подељена је у путеве првог и другог приоритета. Први приоритет су путеви и улице на којима је обезбеђена стална проходност, а други приоритет су путеви и улице на којима је обезбеђена повремена проходност. Поред тога у надлежности овог предузећа је и одржавање тргова, платоа, прилаза тржним центрима, тротоара. Обавеза грађана и правних лица је уклањање снега и леда испред објеката који су у њиховом власништву, јер ти послови нису обухваћени Програмом рада Зимске службе.

КЈП „Златибор“ има вишегодишње искуство у одржавању саобраћајница у зимском периоду. Примењује изузетно висок ниво обраде улица и путева како би се обезбедило несметано и безбедно одвијање саобраћаја  у зимским условима, функционисање јавног превоза, институција и комуналних система. Овај ни мало лак задатак до сада је обављан веома успешно,  а циљ је да се тај ниво рада задржи и у предстојећој зимској сезони.