• 19 новембра, 2020
НАСТАВАК УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА

НАСТАВАК УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА

Упркос хладном времену, уређење јавних површина се наставља. Јесења садња украсних жбунастих биљака бербериса и стабала црвенолисних шљива код амбуланте и Станице полиције, уређење зелене површине код хотела „Дунав“, као и садња стабала трешње испред зграде Општине Чајетина, само су неке од активности вредне екипе Зеленила.


Ово је само део јесењег уређења, које је почело садњом љубичица и калуна на Краљевом тргу на Златибору, а наставило се садњом туја, украсних жбунова и стабала на другим локацијама, како је то Планом и програмом предвиђено, са циљем да наше место изгледало што лепше и уређеније.

Следеће недеље почиње припрема земљишта за даљу садњу стабала и вишегодишњих биљака, како на Златибору тако и у Чајетини. У плану је садња дрвореда липе дуж стазе која води од ресторана „Језеро“ ка хотелу „Олимп“, поред тениских и фудбалских терена, где су недавно посађене брабант тује. На појединим локацијама биће засађена стабла ликвидамбара и сребрних смрча.

Поред свега наведеног, упоредо се ради на уређењу површина након честих радова на ревитализацији постојећих, али и изградњи нових зелених површина, где рад служби КЈП „Златибор“ посебно долази до изражаја.