• 3 јуна, 2020
НОВЕ САДНИЦЕ ЗА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ЧАЈЕТИНЕ

НОВЕ САДНИЦЕ ЗА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ЧАЈЕТИНЕ

Накод Златибора, радници КЈП „Златибор“ данас су почели са садњом сезонског цвећа у Чајетини, са циљем да ово место изгледа што лепше и уређеније. Кренуло се од кружног тока у самом центру варошице, а сезонским цвећем улепшане су површине испред зграде општине, цркве, Дома здравља, као и чајетински парк… Цвеће ће бити засађено и у жардињере које ће бити постављене на тротоарима дуж главне улице у Чајетини и код чајетинског Дома културе.  

Подсећања ради КЈП „Златибор“ је ове године набавило око 13 хиљада садница међу којима су: бегоније, салвије, кадифице, алисум, лобелија, биденс, тамјаника, лаванда, калиопе… Већина садница је стигла, а преостала количина цвећа, која је намењена за улепшавање Краљевог трга, стићи ће до 15. јула, а са садњом ће се почети одмах након завршетка реконструкције.

По завршетку садње следи одржавање биљака које подразумева третирање заштитним препаратима (инсектицидима и фунгицидима) и средствима за прихрањивање, која се користе на сваких седам дана.

Вишедневну акцију садње цвећа, којом руководи техничар хортикултуре Јелена Лучић, радници комуналног не прекидају ни током кишних падавина, па је цветно шаренило уистину освежило и украсило Чајетину и Златибор, и пружило право задовољство и мештанима и посетиоцима.