• 23 новембра, 2020
ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Зимска служба КЈП „Златибор“ Чајетина спремна је за прве интервенције на путевима и улицама на територији општине Чајетина, закључено је приликом смотре механизације и опреме, која је одржана на платоу испред хотела „Зеленкада“ на Златибору. У надлежности овог предузећа, према речима директора КЈП „Златибор“ Срђана Пантовића је одржавање 250 километара локалних путева, у насељеним местима Чајетина и Златибор, као и сеоским месним заједницама на подручју Општине. Стална проходност обезбеђиваће се за 85 километара пута, повремена за око  140 километара, а ова служба стараће се и о чишћењу15000м2 паркинг простора и 15км тротоара. Према Пантовићевим речима, предузеће располаже довољним бројем возила, као и довољним количинама ризле и соли за посипање путева.

„Као и ранијих година, на време смо се припремили за зимску сезону. Имамо укупно 18 возила у Зимској служби, као и 35 радника, међу којима су, поред возача, механичари и руководиоци. Ова екипа је 24 сата у приправности пуних пет месеци,  од 15. новембра до 15. априла. Пре неколико дана стигла су два нова трактора, а  наредних дана очекујемо испоруку камиона 6х6, за који је набавка већ завршена. Такође, обезбедили смо 4100 тона ризле, 600 тона путарске соли, као и 15 тона калцијум-хлорида. Количине су нешто веће у односу на претходне године, тако да можемо успешно поднети и најоштрију зиму – додао је Пантовић, који је возни парк предузећа обишао заједно са председником Општине Чајетина Миланом Стаматовићем и председником Скупштине општине Чајетина Арсеном Ђурићем.

Додаје да се одржавање путева врши у складу са Планом који је усвојен од стране надлежних општинских органа, и да су поред досадашњих путних праваца, придодата још четири нова: потез Сушица-Трипкова, Бранешци, правац за Кобиљу главу и Смиљанске закосе, као и да су приоритет за чишћење главне улице, а након тога споредне.

„На Златибору су готово све улице првог приоритета. Међутим, некада су људи мало нестрпљиви, али ми успевамо да одржимо ниво услуге и да задовољимо критеријуме. Оно што запосленима на терену представља највећи проблем су непрописно паркирана возила. Зато бих замолио становништво Чајетине и Златибора да, уколико постоји могућност, своја возила уклоне са тротоара, како би нама олакшали посао, и спречили затрпавање возила снегом.“

Пантовић је овом приликом истакао добру сарадњу локалне самоуправе са комуналним предузећем, те да су заједничким снагама учинили све да се и овогодишња зимска сезона дочека што спремније, што је и потврђено на самој смотри.