• 14 августа, 2020
ПОЈАЧАН ОДВОЗ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

ПОЈАЧАН ОДВОЗ КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

Током летњих месеци, када се бележи пораст броја туриста на Златибору, Комунално јавно предузеће “Златибор” Чајетина је интензивирало активности на прикупљању и одвожењу комуналног отпада са целокупне територије општине Чајетина. Радници чистоће свакодневно имају пуне руке посла и улажу максималан напор како би све локације изгледале уредно и чисто.
Рад Службе управљања комуналним отпадом по потреби се организује у две смене, у складу са повећањем обима посла. На терену су ангажоване четири ауто-смећаре и два ауто-подизача. Пражњење контејнера на појединим локацијама, као што су ужи центар Златибора где је фреквенција туриста највећа, врши се два пута дневно. Међутим, често се долази у ситуацију да је због непрописно паркираних аутомобила прилаз контејнерима онемогућен, што додатно отежава и успорава рад службе. У појединим насељима, као што су Водице, Сирогојно, Рожанство и Даутовац, постављени су додатни контејнери, а појачан је и број одвожења седмично.
На Регионалну депонију “Дубоко” на дневном нивоу се испоручи око 20 тона отпада, што је уобичајено за овај период године. Овакав тренд бележи се од априла, од када није било пада у обиму посла. У складу са потребама КЈП “Златибор” константно улаже у нову опрему и механизацију. Подсећања ради, недавно је набављено 100 нових пластичних контејнера запремине 1,1 м3 , а планирана је набавка још стотину нових. Оно чиме се ово предузеће може похвалити је набавка нове ауто-смећаре, запремине 16 м3. Вредност ове инвестиције је око 16 милиона динара. Ускоро се очекује испорука још две ауто-смећаре, и то: једне од 8 м3 и друге од 22 м3. Укупна вредност набавке, која је 40% финансирана из сопствених средстава и 60% из кредита, износи 47 760 000 динара.