• 11 јануара, 2021
ПРОХОДНИ СВИ ПУТНИ ПРАВЦИ

ПРОХОДНИ СВИ ПУТНИ ПРАВЦИ

Упркос интензивним снежним падавинама које су захватиле целу Србију па тако и златиборски крај, сви путни правци на подручју општине Чајетина су проходни, потврдио је пословођа Зимске службе у КЈП „Златибор“ Владимир Лекић. Он је истакао да су сва расположива механизација и људство од јуче на терену, радећи на рашчишћавању путева и улица који су у надлежности овог комуналног предузећа. Проходни су и путеви ка сеоским месним заједницама, тако да мештани разуђених чајетинских села могу несметано доћи до административног центра.

Лекић подсећа да се одржавање локалних путева врши у складу са Планом који је усвојен од стране надлежних општинских органа, и да су поред досадашњих путних праваца, придодата још четири нова: потез Сушица-Трипкова, Бранешци, правац за Кобиљу главу и Смиљанске закосе. Од 1. јануара ово предузеће задужено је и за чишћење Чајетине, Криве Реке и Мачката.

Додаје да посао на терену прате ситни кварови, али да се исти отклањају захваљујући брзој интервенцији механичара, као и да  на залихама има довољно агрегата за подасипање путева (калцијум-хлорида и натријум хлорида).

Оно што зимској служби отежава рад су непрописно паркирани аутомобили. Стога апелујeмо на суграђане да дају свој допринос и возила уклоне са улица како би исте биле очишћене и проходне за одвијање саобраћаја, али и тротара који ће обезбедити безбедно кретање пешака.