• 26 новембра, 2021
СПРЕМНИ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

СПРЕМНИ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

КЈП „Златибор“ предстојећу зимску сезону спремно дочекује. За одржавање око 300 километара локалне путне мреже, обезбеђено је 5000 тона ризле, 650 тона путарске соли и 20 тона калцијум-хлорида. Зимска служба стараће се и о чишћењу паркинг простора, тротоара и пешачких стаза.

Возни парк Зимске службе оснажен је са два нова трактора и једном новом комбинованом грађевинском машином, као и утоваривачем који ће служити за пробијање снежних наноса на критичним деоницама. Остала механизација прошла је све неопходне техничке контроле, а на пословима зимског одржавања путева биће ангажовано десет трактора, пет комбинованих грађевинских машина – крамера, шест камиона кипера са посипачима, један утоваривач, грејдер, булдозер и боб кет.

Тим који ће бринути о проходности путева на подручју општине Чајетина броји 40 радника, међу којима су: возачи, механичари и руководиоци. Екипе Зимске службе су 24 сата у приправности пуних пет месеци,  од 15. новембра до 15. априла.  Иако снежних падавина још нема, због могуће појаве поледице почело се са дежурствима.