КЈП Златибор

Бројне активности за joш бројније бенефите

У надлежности КЈП „Златибор“ Чајетина су бројне комуналне делатности које се свакодневно спроводе на терену. Последњих година, Општина Чајетина локалном комуналном предузећу поверила је низ нових послова, за које се припремало претходних година, како кроз набавку механизације, тако и кроз запошљавање стручног кадра.

„Од ове године имамо још једну нову делатност која је веома битна за будући рад Предузећа, али и за локалну заједницу. Реч је о асфалтирању путева и улица у месним заједницама на територији општине Чајетина. То је посао за који смо се дуго спремали, набављајући сву потребну механизацију, и који за сада успешно обављамо. У будућем периоду планирамо изградњу асфалтне базе којом ћемо самостално управљати, те тако нећемо имати проблема око количине и квалитета асфалта који се уграђује“, за Златиборске вести каже Срђан Пантовић директор КЈП „Златибор“ Чајетина. Уједно истиче да се без стручних и вредних људи одређени пословни подухвати не би могли спровести, тако да се у претходним годинама активно радило на набавци механизације али и на вођењу кадровске политике. Све то дало је резултате, што потврђује вишегодишње позитивно пословање.

Возни парк тренутно броји преко 80 возила, што је по Пантовићевом мишљењу сасвим довољно за тренутни обим посла. Међутим, како се Златибор развија, тако се послови из дана у дан повећавају, па се у складу са тим планирају и нове набавке – три камиона уз додатну опрему, дробилица за комунални отпад, и друга ситна опрема. Осврћући се на овогодишњу грађевинску сезону, која је почела са лепим данима пролећа и трајаће све до првих снегова, директор КЈП „Златибор“ каже да је у том периоду одрађен велики обим послова, иза чега стоје километри путева и канала.

„Локално комунално предузеће ангажовано је на изградњи новог магистралног водовода од Рибнице до резервоара Караула на Златибору. То је озбиљан посао који реализујемо са ЈКП „Водовод Златибор“, који се не ради сваке године, и за који је потребна и стручност и опремљеност. Овим се показало да се и ти велики пословни подухвати могу обављати успешно. Као и претходних година вршимо редовно одржавање локалних путева, које обухвата крпљење рупа, изградњу и поправку локалних макадамских путева, као и летње одржавање истих. Све су то послови који се стандардно обављају, а за које поседујемо и механизацију и људство“.

Међу активностима које се спроводе у зимском периоду, Пантовић истиче да је рад зимске службе најважнији. По његовим речима, уз сву потребну механизацију, за ову годину обезбеђене су довољне количине соли и ризле за подасипање путева, тако да ће се зимска сезона дочекати спремно. План локалне самоуправе је укључивање механизације ЈКП „Водовод Златибор“ и „Златиборског Еко Аграра“, чиме ће бити створени услови да се у програм зимског одржавања уврсте додатни километри локалних путева.

 
asfaltiranje 2
asfaltiranje
default
komplet posuda za suvi i mokri otpad koje su podeljene domacinstvima
Srdjan Pantovic
asfaltiranje 1
Недавне објаве
Запратите нас