КЈП Златибор

БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ И ТОКОМ ЗИМЕ

Све службе КЈП „Златибор“ током јануара радиле су појачано, што се првенствено односи на службу одржавања чистоће која је због велике посећености радила пуним капацитетом. Највећи обим посла забележен је током новогодишњих празника, након музичких програма на Краљевом тргу где су генерисане велике количине отпада. После одржаних концерата, ручно и машинско чишћење централног платоа започињало је у раним јутарњим сатима, што није изостало ни на линијама које се свакодневно одржавају. Рад екипа задужених за сакупљање и одвоз отпада организован је у две смене.

Активна је била и Служба зимског одржавања путева која је спремно дочекала и ову сезону. Сваке године у режим чишћења укључују се и нови путни правци, а Зимска служба стара се и о чишћењу паркинг простора, тротоара и пешачких стаза. Време је било наклоњено, па није имало потешкоћа у обављању посла, тако да су путеви у сваком моменту били проходни.

Блага зима, без пуно снега, радницима КЈП „Златибор“ омогућила је наставак активности на бројним планираним пословима, из различитих домена пословања.

Тако је Служба јавне расвете била ангажована на постављању нове линије јавне расвете у улици Беле воде на Златибору, где је на око 700 метара постављено 20 расветних стубова са лед светиљкама. Поред редовног одржавања, током јануара започели су радови на обезбеђивању јавног осветљења на новоизграђеном паркиралишту код насеља Калман.

Грађевинска оператива КЈП „Златибор“ и ЈКП „Водовод“ ангажована је на изградњи магистралног цевововода од Сушичких врела до Карауле, укупне дужине 17 километара. Тренутно се изводе радови на потезу Жигалски вис где ће бити изграђена фабрика воде до Резервоара Караула у укупној дужини од 12 километара. Истовремено, у отвореном рову постављају се цеви за водоснабдевање Месних заједница кроз које пролази магистрални цевовод (Трипкова, Бранешци и Шљивовица). Захваљујући доброј механизацији и искусним машинистима Комуналног јавног предузећа „Златибор“, до сада ископално преко 2,5 километра канала, без обзира на временске услове, упркос тешком, каменитом терену.

Изградња поменутог водосистема спада у категорију екстремних водовода, из разлога сто се савладава потез између изворишта Сушичка врела које се налази на 520 метара  надморске висини и резервоара Караула који се налази на надморској висини од 1040 метара. Овај веома захтеван пословни подухват започет крајем октобра, поред  ископа рова и постављања цевовода, обухвата и њихово засипање, одвоз вишка материјала и довођење терена у првобитно стање.

 

masinsko ciscenje na Kraljevom trgu
nova parking mesta kod naselja Kalman
postavljanje javne rasvete u ulici Bele vode
radovi na vodosistemu susicka vrela 1
radovi na vodosistemu susicka vrela 2
radovi na vodosistemu susicka vrela
zimsko odrzavanje puteva 1
zimsko odrzavanje puteva
Недавне објаве
Запратите нас