КЈП Златибор

ГРАЂЕВИНСКА СЕЗОНА У ЈЕКУ

Радници КЈП „Златибор“ Чајетина и ове сезоне имају пуне руке посла, трудећи се да успешно реализују све активности које су предвиђене Планом и програмом пословања.

Од почетка грађевинске сезоне,  екипе ангажоване на пословима асфалтирања, изградњи нових и поправци постојећих макадамских путева активно су заступљене на терену. Претходни период обележили су радови на асфалтирању путева и улица, паркинг места, санирању оштећења на коловозима, као и рехабилитацији постојећих коловозних конструкција.

Највећи обим посла одрађен је код објекта Основне школе „Димитрије Туцовић“ на Златибору. На овој локацији спроведени су радови на асфалтирању прилазног пута до школе, као и пресвлачењу школског игралишта и пута поред вртића. Радовима је обухваћено асфалтирање кружног тока, противпожарног пута и паркинга, укупне површине око 5000 м2, за шта је утрошено око шест тона асфалт-бетона. Овај простор сада изгледа лепше и функционалније, на радост деце која похађају ову образовну установу, али и родитеља који ће сада моћи да своју децу несметано довезу до школе или вртића, као и да се адекватно паркирају. Осим тога, асфалтиран је прилаз ка стадиону Швајцарија, као и паркинг места за аутобусе. У наредном периоду у плану ове службе  је асфалтирање улица и платоа на неколико локација на Златибору, као и у насељеном месту Чајетина.

Грађевинска оператива КЈП „Златибор“ ових дана изводи радове на детаљној реконструкцији пута од центра Чајетине кроз насеље Шиповик у дужини од 1500 метара. Завршена је прва фаза радова на деоници пута Симићи – Шишовићи, који спаја насеље Шиповик са насељем Шишовићи. Изводе се радови на реконструкцији улице Љубише Мићића Ждила који обухватају проширење пута, израду тротоара за кретање пешака, као и постављање нових и замени постојећих инсталација. У плану је реконструкција још неколико улица  и изградња једне нове улице у Чајетини.

И ове грађевинске сезоне, паралелно се изводе радови на поправци путева у неколико сеоских месних заједница.

gradj. radovi 2
gradj.radovi 1
default
default
Недавне објаве
Запратите нас