КЈП Златибор

Отворен нови комплекс објеката КЈП Златибор

Чајетина, 21.4.2023 – Нови пословни и радни простор комуналног предузећа овде на Златибору је инвестиција коју је у потпуности финансирала локална самоуправа у износу од 250 милиона динара. Објекат се простире на парцели од једног хектара и има три хиљаде метара квадратних укупне површине. То је један савремен објекат који ће нам умногоме олакшати пословање уз већ постојећи завидан возни парк од око 100 возила и 180 запослених и практично, са три локације смо се преселили на ову заједничку, од чега ће у наредном периоду сви становници и посетиоци општине Чајетина видети велику корист, рекао је директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић након што је са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем пресекао врпцу овог новог простора.

Стаматовић је овом приликом изразио задовољство да је на на челу једне мале локалне самоуправе у тренутку када се отвара овакав јединствен комплекс у служби грађана општине Чајетина. „Овиме смо показали да смо у правом смислу сервис грађана. Нисмо чекали да нам неко други уреди нашу локалну заједницу нити наша јавна предузећа. Честа је ситуација да републички ниво власти не препознаје интересе и потребе малих локалних заједница, као што је, на пример, општина Чајетина и зато смо се сами потрудили да не дођемо у ситуацију да зависимо од републичких или приватних финансија. Зато смо се у претходних 20 година, од када смо у општини Чајетина дошли на власт, организовали и наше локално комунално предузеће опремили и кадровски и технички  и тако од ситуације са једним возилом смећарем и неколико камиона ФАП-ова данас дошли до једног озбиљног предузећа које ће се у наредном периоду проширити и на неких 10 хектара.

У наставку ових објеката планирамо да изградимо рециклажно двориште и да тако у потпуности заокружимо циклус уклањања чврстог отпада са територије општине Чајетина. Тај отпад уклањамо у потпуности и могу да кажем да немамо мини депоније на територији општине и настављамо да радимо и на рециклажи и одвајању тог отпада. Идемо ка циљу да смеће, као и свуда у свету, и у Србији не буде проблем већ да оно буде у функцији профита и бизниса. Ову локацију смо пажљиво тражили тако да ће све службе бити на овом простору ван насељеног места који, уз то, има и могућност осмишљеног проширења, док ће само службе наплате и информација остати у Чајетини и у насељеном месту Златибор, закључио је Стаматовић.

Служба за односе са јавношћу

Општине Чајетина

IMG_8962
IMG_9048
IMG_9049
IMG_9062
IMG_9076
IMG_9135
IMG_9143
IMG_9178
IMG_8573
IMG_8633
Load More

End of Content.

Недавне објаве
Запратите нас