КЈП Златибор

ПОСЕТА ФРАНЦУСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ

Општину Чајетина данас су посетили чланови француске делегације: François-Xavier Kowandy аташе за сарадњу амбасаде Француске у Београду, Pierre Hirtzberger, генерални директор техничке службе  и Caroline Chal, директорка за међународну сарадњу  Градске агенције за управљање отпадом у Паризу, SYCTOM.

Разлог њихове посете био је обилазак градова и општина које су награђене на конкусу „Екоопштина“ у категорији одрживо управљање отпадом. Међу њима је Општина Чајетина која је награђена у категорији општине до 40.000 становника, и град Ужице који је награду добио за преко 40.000 становника
.
Састанку који је уприличен у просторијама КЈП „Златибор“ Чајетина, поред гостију из Француске, присуствовали су председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, директор КЈП „Златибор“ Срђан Пантовић и руководилац комуналне службе КЈП „Златибор“ Вера Благојевић.

Тема разговора били су будући пројекти локалне самоуправе из области управљања отпадом, као и други инфраструкурни пројекти. Размотрена је могућност сарадње са Француском агенцијом за развој, као и наставак сарадње са компанијом „Помагалски“, на изградњи још једног крака златиборске гондоле.
Посета је настављена обиласком нових објеката КЈП „Златибор“ и локације на којој се гради рециклажно двориште.

1682507083017
1682507083006
1682507082985
Недавне објаве
Запратите нас