КЈП Златибор

Прикупљене Прве Количине Рециклабилног Отпада

ПРИКУПЉЕНЕ ПРВЕ КОЛИЧИНЕ РЕЦИКЛАБИЛНОГ ОТПАДА

КЈП „Златибор“ Чајетина у Центар за селекцију ЈКП „Дубоко“ Ужице испоручило је прве количине сувог отпада. Ради се о 1.380 кг рециклабила, 97% чистоће, већином картона и пет амбалаже.

Овај податак је довољан показатељ да примарна селекција на територији општине Чајетина иде у добром правцу, и да одвајање отпада на месту његовог настанка постепено улази у свакодневну рутину око 140 корисника, колико их је обухваћено Пилот пројектом.

Са поделом посуда за селекцију у насељеном месту Чајетина наставиће се наредне недеље, уз обавезну едукацију од стране запослених у Комуналном предузећу, што је од кључне важности за успех самог Пројекта.

Захваљујемо се корисницима који правилно раздвајају отпад, а остале који то још увек не чине најљубазније молимо да се придржавају упутстава која добијају, и у плаву канту/контејнер одлажу само суви отпад, док остали мешани комунални отпад одлажу у зелену канту/контејнер.

Такође, кориснике који су у систему селекције подсећамо да посуде за одлагање отпада изнесу поред саобраћајнице у недељу увече или у понедељак ујутру до 7 часова, како би их радници комуналне службе лако уочили и испразнили.

За све додатне информације или појашњења корисници нас могу контактирати на бесплатну телефонску линију – 0800/031034 (у времену од 7 до 15 часова), или писати на Е-пошту –  korisnickiservis@kjpzlatibor.rs.

Користимо сваку прилику за промоцију примарне селекције отпада. Тако је 17. септембра  наше одредиште био Ски центар Торник, где је одржана Трибалион трка са препрекама, која је окупила велики број такмичара. С обзиром да се на oваквим окупљањима генеришу велике количине сувог отпада, наш задатак  је да едукујемо учеснике да га правилно одложе, како би исти касније био упућен на рециклажу.

 
1663922633845-scaled
1663922308960-2048×1536
Недавне објаве
Запратите нас