• 19 октобра, 2021
А П Е Л !

А П Е Л !

КЈП „Златибор“ набавило је 110 нових пластичних контејнера запремине 1,1м3, а очекује се испорука и пет металних од 5м3. Наредних дана уследиће замена оштећених контејнера, а по потреби и постављање на нове локације.

С обзиром да је грејна сезона већ почела, апелујемо на суграђане да чувају комуналне посуде и да у њих не одлажу ужарени пепео, што може проузроковати њихово паљење и, што је још опасније, изазвати пожар унутар рециклажног острва. Такође, посуде за комунални отпад никако нису место за одлагање шута и кабастог отпада.

Искуства из претходних година су показала да се због неодговорности појединаца на годишњем нивоу велики број контејнера оштети или потпуно уништи, стварајући велику материјалну штету.

КЈП „Златибор“ велика средства улаже у набавку нових контејнера. Од краја 2019. године па до сада набављено је 650 пластичних контејнера од 1,1 м3 и 15 металних контејнера (намењених градилиштима). У току је набавка још  пет металних контејнера од 5м3, а за набавку посуда за отпад предузеће је определило још додатних три милиона динара.

Осим набавке комуналне опреме, у поступку је набавка још једне нове ауто-смећаре. Све су то предуслови за покретање примарне селекције отпада, која ће отпочети у наредној години. Осим тога, у току је прибављање грађевинске дозволе за изгадњу рециклажног дворишта, и израда студије изводљивости којом ће бити дата решења за избор технологије и капацитета централне компостане.

Важно је напоменути да су до сада изграђена три рециклажна острва, а до краја године у плану је да се заврше још два.