• 15 новембра, 2021
РАЗВОЈ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ И РЕЦИКЛАЖЕ

РАЗВОЈ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ И РЕЦИКЛАЖЕ

У организацији Савезног министарства за економске односе и енергетику Савезне Републике Немачке, представника немачких компанија и компаније Годуни Интернационал, у Београду, 10. новембра  у хотелу „Хајат“, је одржана конференција о немачко-српском партнерству и развоју технологије у области управљања отпадом и рециклаже.

Своја достигнућа у овој области представило је неколико градова и општина из Србије, међу којима и Општина Чајетина. Том приликом учесницима скупа презентовано је све оно што је до сада урађено на пољу заштите животне средине, кроз учешће у Програму „Помоћ локалним самоуправама на путу ка ЕУ  – Друга фаза“ – за област заштите животне средине  који финансира Влада Шведске, уз подршку Сталне конференције градова и општина, у сарадњи са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона (САЛАР).

Представници KЈПЗлатибор, као главног носиоца Пројекта, заједно са српским учесницима искористили су прилику да ступе у контакт са немачким доносиоцима одлука и стручњацима, елаборирају иновације, трансформације и пословне моделе који обликују будућност.