• 9 фебруара, 2021
ПОСТАВЉЕНИ КОНТЕЈНЕРИ У МЗ МАЧКАТ

ПОСТАВЉЕНИ КОНТЕЈНЕРИ У МЗ МАЧКАТ

У циљу ефикаснијег и бољег одржавања хигијене на територији општине Чајетина, КЈП „Златибор“ кренуло је са организованим одвожењем комуналног отпада из насељеног места Мачкат.

У овој Месној заједници распоређено је око 50 контејнера намењених становништву и привреди, а динамика одвожења отпада зависиће од брзине пуњења контејнера. Домаћинства ову услугу плаћају паушално, у износу од 500 динара месечно, док се цена одвожења отпада за правна лица обрачунава на основу квадратуре, а у складу са важећим ценовником КЈП „Златибор“.

Протеклих дана рад Комуналне службе ометале су снежне падавине и ограничена проходност путева ка појединим домаћинствима. Услед уочених недостатака, екипе КЈП „Златибор“ ових дана раде на раскресивању критичних деоница пута како би се омогућио несметан приступ комуналним контејнерима. Овим путем апелујемо на суграђане да правилним коришћењем чувају контејнере, како би што дуже били у употреби. У систем организованог сакупљања отпада уврштени су и Смиљански закоси, а у плану су Јевремовићи, Очка гора и Крива Река.