• 28 априла, 2021
УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА У ЉУБИШУ

УРЕЂЕЊЕ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА У ЉУБИШУ

Захваљујући лепом времену Служба одржавања јавних зелених површина кренула је са интензивнијим радом на терену. То је обухватило и акцију уређења дворишта школе и вртића у Љубишу. Овај простор оплемењен је стаблима црвених лиснатих шљива, стаблом трешње, као садницама туја и хортензија, а на јесен се планира садња кестена. Осим тога, претходних дана радило се на раскресивању шибља изнад игралишта, а ускоро ће бити постављен и нови мобилијар. Све то допринеће да школско двориште изгледа лепше и уређеније, на радост најмлађих мештана овог села.

КЈП „Златибор“ сваке године обезбеђује садни материјал за школе и вртиће у сеоским месним заједницама, као и за уређење других локалитета изван Чајетине и Златибора. Још један од примера је и МЗ Трипкова којој су дониране црвене лисне шљиве, јоргован и украсно шибље, којим је украшен простор код цркве у овом селу.

Према плану рада, пролећна садња цвећа у насељеним местима Чајетина и Златибор почеће у другој половини маја, у зависности од временских прилика. За ову сврху укупно је опредељено око милион динара, а осим сезонског цвећа и ове године поручене су зимзелене биљке, стабла дрвећа, воћа и слично. Постепено се кренуло са припремом земљишта за садњу, а упоредо се врши грабљење зелених површина од иглица, раскресивање украсног шибља, уклањање ризле са зелених поршина, садња лишћара и слично.