• 4 октобра, 2019
ЈЕСЕЊИ РАДОВИ КЈП „ЗЛАТИБОР“

ЈЕСЕЊИ РАДОВИ КЈП „ЗЛАТИБОР“

Јесењи период је време у којем се интезивирају многи радови КЈП „Златибор“ Чајетина. У сеоским месним заједницама се изводе  грађевински радови на путевима, врши се раскресивању шибља око саобраћајница, а врше се припреме за садњу јесењег цвећа. 

КЈП „Златибор“ максимално користи лепо време за извођење грађевинских радова по сеоским месним заједницама. Тренутно је више грађевинских машина ангажовано на засеочким путевима у Рожанству.

„У протеклом периоду урађен је пут ка манастиру Увац у дужини од 4,5 километара, крак кроз Кузељевиће (1км) и Лазаревиће (300м). У засеоку Чубраци урађено је 3,5 км пута, а највећи обим посла био је у Јабланици где се радило на неколико локација, и где је урађено преко 10 километара пута,“ каже Драгана Росић из КЈП „Златибор“.

Екипе ће и наредних дана бити на терену, све док то временски услови буду дозвољавали.  А у склопу својих редовних активности, КЈП ових дана врши прикупљање кабастог отпада на подручју Чајетине и Златибора. На овим пословима ангажоване су три комбиноване грађевинске машине и шест камиона. Планирано је да се још једна оваква акција организује првих новембарских дана. Због тога су из овог предузећа замолили  суграђане да кабасти отпад не бацају поред контејнера, јер ће о тачном датуму следеће акције бити благовремено обавештени. Такође се апелује и да се грађевински шут не одлаже у контејнере , јер се тиме оштећује  хидраулички систем на камионима.

„Оно што комуналном предузећу представља велики проблем, а што се неретко дешава, је паљење контејнера. Управо смо јуче имали такав један случај (код „Голије“ и у Улици Андрије Јевремовића) на Златибору где је запаљен један пластични контејнер. Узрок томе је, највероватније, жар из пепела или пикавци. Због тога, поново апелујемо на наше суграђане да пепео најпре охладе, а онда га одлажу у контејнер.“

Активни су и радници који су ангажовани на пословима уређења јавних површина и одржавања путева. Ради се на раскресивању нараслог шибља у улицама на Златибору, које би у зимском периоду ометало одвијање саобраћаја, али и кошење појасева око путева у селима.

„Са јесењом садњом цвећа сачекаће се још неколико дана, јер временски услови су такви да сезонско цвеће још увек лепо изгледа, за шта су заслужни запослени који свако вече покривају цвеће агрил фолијом како би га заштитили од слане,“ наглашава Росићка.

Теренски радници КЈП „Златибор“ однедавно су добили нове униформе за које је фирма издвојила 4.140.000 динара. Униформе су израђене према стандардима, а разлог за њихово увођења је  пре свега безбедност запослених приликом рада на терену. 

 

Извор: www.zlatiborpress.rs