КЈП Златибор

Управљање јавним паркиралиштима и пијацом

Службe

Управљање јавним паркиралиштима и пијацом

Управљање јавним паркиралиштима на Златибору почело је са радом 1. маја 2005. године, са циљем да ствара и унапређује културу паркирања у овом туристичком месту, пре свега кроз организацију и уређење паркиралишта, адекватно обележавање паркинг простора и модернизовање система наплате.

Плаћање паркинга се врши сваког дана у времену од 7 до 21 сат, паркинг картом или слањем СМС поруке на посебне м-паркинг бројеве. Обухват наплате паркирања је подељен у три зоне: црвену зону, плаву зону и екстра зону.

ЦРВЕНА ЗОНА – на број 8531 по цени од 50 динара/сат

ПЛАВА ЗОНА – на број 8532 по цени од 40 динара /сат

ДНЕВНА КАРТА ЗА ОБЕ ЗОНЕ – на број 8533 по цени од 500 динара

ЕКСТРА ЗОНА – на број 8534 по цени од 100 динара/сат

Цена започетог сата у црвеној зони је 50 динара, док је у плавој зони 40 динара. У обе зоне постоји могућност куповине дневне карте чија је цена 500 динара. Цена започетог сата у екстра зони износи 100 динара по сату.

Они који нису регулисали коришћење паркинга мораће да плате електронску дневну паркинг карту у износу од 1900 динара. За плаћење у року од 8 дана износ за уплату је 950 динара.

Постоји могућност куповине месечне карте која важи само за једну регистарску ознаку. Цена месечне карте у црвеној зони износи 1600 динара, у плавој зони 1300 динара, а у екстра зони 3200 динара. Месечна карта за плаву и црвену зону је 2000 динара, док је месечна карта за све три зоне 3500 динара.

Годишња паркинг карта за све зоне кошта 12000 динара за кориснике паркиралишта који имају пребивалиште на територији општине Чајетина.

Месечна карта за резервисано место у екстра зони је 7000 динара.

Паркинг карте се могу купити: 

  • преко апликације Перкинг сервис
  • у мењачници Навигатор
  • код радника паркинг сервиса
  • у службеним просторијама паркинг сервиса у Улици Спортова бб, сваког дана у времену од 7 до 21 сат
  • слањем СМС поруке

Паркиралишта у црвеној зони:

М.Пећинара – први изнад пијаце (47)

Паркинг код Златног бора (96)

Улица Спортова (230)

Торник  (400)

Паркиралишта у плавој зони:

М.Пећинара – други изнад пијаце (48)

Обудојевица (141)

Код Дино парка (45)

Паркиралишта у екстра зони:

Раскрсница код Поште (53)

Голд гондола (30)

Тржни центар (62)

Зорица Поњавић

Руководилац Сектора за Управљање Јавним Паркиралиштима И Пијацом

Управљање пијацом

Златиборска пијаца, може се слободно рећи, представља једну од многобројних туристичких атракција овог краја. Скоро сваки туриста, боравећи на нашој планини, жели да део златиборског одмора понесе са собом, а то је могао да пронађе управо на оваквом једном месту. Од 1. јула 2016. године пијаца се налази на новој локацији, а типске изграђене кућице, по мишљењу многих, савршено се уклапају у планински амбијент. Тај инвестициони подухват изводило је КЈП „Златибор“, а вредност радова износила је преко 12 милиона динара.

На новоформираном делу пијаце постављено је 79 типских кућица, богато снабдевеним аутентичним производима златиборског краја: од златиборског сира, кајмака и пршуте, меда, па до рукотворина од дрвета и ручно рађених џемпера, Злакуске грнчарије и слично. Нова локација Златиборске пијаце која се налази у непосредној близини некадашње опремљена је са два санитарна чвора и канцеларијом за инспекцију.

Радно време пијаце:
летње –  сваким даном од 07 до 19 сати
зимско – сваким даном од 08 до 16 сати

Правилник о пијачном реду

Галерија